HTC-túra Londonban

2009.06.26. 14:45 eviblyy

Úgy jött ki, hogy Mo-ról egyedül én mentem a HTC londoni bemutatójára, amiről a hivatalos beszámoló errefelé olvasható. Nagyon kellemes volt visszatérni Londonba, ahol kb. 15 évvel ezelőtt voltam először, és azóta sem jutottam ki, pedig aztán manapság tényleg nem egy nagy távolság.

 
Az utcákon mindenki a BlackBerry-ken és iPhone-okon lóg. Ez azért meglepett. De annyira, hogy minden második bennszülött az ájfónon nézte kedvenc filmjét a metrón utazva. Csak az Oxford street környékén volt időm sétálgatni, nézelődni, ahol mellbevágott ennyi idő után a zsúfoltság és az áramló tömeg látványa. Beugrottam egy Apple Store-ba (nyilván) és csekkoltam a kirakott kb. 15 darab iPhone 3G S egyikét. Nálam semmi komoly izgalmat nem okozott, még sokkal gyorsabbnak sem találtam a nyomogatás közben. Az összes kuncsaft a saját iPhone-jához hasonlítgatta, és látszott, hogy mindenki a sebességkülönbségekre kíváncsi. Ahogy néztem, és füleltem senkit sem győzött meg az alatt az idő alatt, míg én ott voltam.
 
 
 
Nonstop MOBIL a kiállított iPhone 3G S-en
 
Este tapas-vacsora volt román és lengyel újságíró srácokkal, akik mind a normális fajtából kerültek ki. Ott volt két arc a HTC-től is, akik szintén lengyelek és semmit nem voltak hajlandók elárulni a másnapi bejelentésről. Sőt, egyikük zsebében ott is volt a Hero és ha elő kellett vennie, azt titokban, a másik kezével takarva tette - azért ez vicces volt.
 
 
 
Sokat beszéltünk a régió médiapiacáról és az jött le, hogy a lengyel Gazeta-nál dolgozó srácnak van a legjobb dolga, mert az egyik legnagyobb ottani napilapról van szó, aminek nincsenek komoly nehézségei. A román Chipnél dolgozó másik kolléga már sokkal borúlátóbb volt, körülbelül ugyanaz van ott, mint nálunk: halódik a print, hiszen Romániában a fiatal online közösségek, bloggerek a megmondóemberek, nem pedig a már kiöregedettnek, elavultnak tekintett print magazinok. Amikor azt firtattam, hogy mi van a román Connecttel, csak legyintést kaptam, amit végül nem tudtunk tisztázni, mit is jelent valójában. Az biztos, hogy még működik, van.
 
 
 
London, Oxford Street
 
Másnap a HTC-rendezvény kicsit csalódás: nem számítottam bombasztikus show-ra, de arra azért igen, hogy kicsit emlékezetesebbé teszik valamivel. Ha már odacsődítettek vagy 50 firkászt. Ehhez képest nagyon szikár, a csak a rövidsége miatt nem unalmas bemutató volt, ahol hárman is kijöttek a színre elmondani a tutit. Közülük még Horace Luke, a fejlesztésért felelős vezető volt érdekes(ebb) arc, de sajnos nem hozzá kerültem a szűk körű beszélgetéseknél.
 
 
 
John Wang, marketing igazgató, HTC
 
 
Helyette megkaptam John Wangot, aki marketingvezető és ennek megfelelően válaszolt (nem válaszolt) a kérdésekre. Ő az, aki aranyosan, kellemesen beszél a semmiről, és még csak félbeszakítani sem lehet olyan könnyen. Ha mégis, akkor a választ elintézi egy-két szóban (ha egyáltalán), aztán beszél, ami csak eszébe jut. Persze a termékről, hiszen mégiscsak azt mutatták be. Így sok értékelhető infót nem kaptam, hacsak annyit nem, hogy a HTC Sense két évig készült, a fejlesztés közben nem volt semmi különbség az eddigi, operátorokhoz kötött androidos készülékektől, a fókusz nem megy semerre sem a jövőben. Ugyanúgy fogják nyomatni a TouchFLO-t és a Sense-t is.
 
Ettől függetlenül jó kis trip volt, kellett már ilyen és London még mindig jó hely:-)

 

Címkék: média london htc android

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr111210114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulton 2009.06.26. 15:11:05

Kicsit másképpen képzeltem el John-t, amikor mesélted. :) Nem mondanám meg róla, hogy félbeszakíthatatlanúl nyomja a marketing szöveget.

eviblyy 2009.06.26. 15:33:09

Igen, igazi kölyökfeje van és mégis.:-) Megállíthatatlan volt a csóka: olyan elragadtatással és folyamatosan beszélt a termékről, hogy hihetetlen...

süti beállítások módosítása