Samsung Jet vs. Omnia II, vagy mi…

2009.06.17. 14:09 eviblyy

Még engem is meg lehet téveszteni, pedig aztán igyekszem megküzdeni a naponta történő mobilbemutatókkal. Ezek az utóbbi időben felgyorsultak, a Samsung pedig majd mindenkin túltesz. Annyi új mobilt mutatnak be a koreaiak, hogy az szinte követhetetlen.
 
Volt egy Omnia (i900) nevű, Windows Mobile alapú modell nemrégiben, ami nem volt/lett volna rossz, csak hát ugye ez a Windows rontotta az összképet. Idén márciusban, Barcelonában bemutatták az Omnia HD-t (i8910), ami a nevében hordozza egyik újdonságát. A másik üdvözlendő dolog, hogy eldobták a WinMo-t és ez már Symbiant kapott.
 
Valamelyik nap jött egy bejelentés, hogy itt a Samsung Jet, szintén érintős, csilivili, TouchWiz kezelőfelület, stb. Ekkor egyik ismerősöm Facebook-on tolja a linket, hogy na, ez már tetszene neki, mert egyébként az érintős modellekre (khm, mobilokra) bukik.) Nézem, nézegetem az átküldött telefont: de ez most akkor nem a Jet? Hiszen kinézetre majdnem ugyanaz, csak éppen Omnia II a neve.
 
 
Samsung Jet és Omnia II: na, melyik melyik? :-)
 
Utánanéztem és kiderült, hogy a két nagyon hasonló, de mégis különböző típusról van szó, és az elnevezés is más. Az Omnia II a jobb, nagyobb kijelző, HSUPA, stb. A Jet sem rossz, de tulajdonképpen egy butított Omnia II, úgyhogy nyugodtan lehetett volna Omnia 1 ½ is, ha éppen vicces kedvükben lettek volna a névadók. Szóval lehet, hogy csak nekem zavaró ez így, de a Samsung biztosan tudja, mit csinál. Meg az is lehet, hogy régiófüggő dolgok is ezek, igyekszem kideríteni. (ezen a linken ellenőrizhetők a funkcióbéli különbségek)
 
 
Samsung Omnia Pro
 
És végül a csavar: nemrégiben felröppent az Omnia Pro elnevezés is, ami a pletyik szerint az Omnia QWERTY billentyűs verziója lesz. Úgyhogy az Omniából van Omnia HD, Omnia II, Jet (ami úgy néz ki, mint egy Omnia) és Omnia Pro is. Csak nekem van RAZR érzésem?
 
Update: most akadtam rá az Omnia Lite nevű modellre is, ami "hivatalosan" az Omnia II egyszerűbb kivitele. Na, akkor minden érthető?:-)
 
 

Samsumg Omnia Lite

Címkék: samsung omnia

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr901191136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3Ch · http://hunt3ch.wordpress.com/ 2009.06.17. 16:09:01

Samsung Omnia Pro... tetszetős. Dudorognám :)

süti beállítások módosítása