Elnöki mobilok

2009.01.28. 14:53 eviblyy

Egyszerűen röhejesnek tartom az Obama megválasztás után kitört Obama/mobil/Blackberry hájpot, vagy nevezzük, aminek akarjuk. Aki olvasgatott mostanában híreket, tudhatja, hogy Obamát megválasztása után arra kérték saját biztonsági emberei, hogy adja le mobilját (bocsánat, Blackberry-jét), mert nemzetvédelmi és egyéb biztonsági okokból nagyon nem oké, ha ő mobilozni, mailezni szeretne. A szerencsétlen.

 

 

Végül megtarthatta azzal a feltétellel, hogy csak a nagyon közeli kollégái és családtagjai hívhatják, kereshetik a mobilon. Pedig szegény Obama azt mondta, kapcsolatban akar maradni a néppel, akik bármikor írhatnak, üzenhetnek neki, ha valamit nem jól csinálna. Elsőre ez kicsit megmosolyogtató elképzelés, de végül is szép gesztus (lehetett volna).

 

De nem is ez a lényeg. Egyrészt kíváncsi lennék, mekkorát ugrottak, vagy fognak ugrani a Blackberry eladásai az USA-ban, ahol ennek a márkának egyébként is igen nagy a keletje. Ennél jobb reklámot egy mobilgyártó sem képzelhetne magának.

Másrészt arra gondoltam, érdemes lenne megnézni, hogy világszerte az államelnökök, miniszterelnökök, közjogi méltóságok milyen mobillal nyomják. Csináljunk már egy kis reklámot másoknak is :-)

 

 

Sajnos nehezebb a dolog, mint gondoltam. Azt tudtam, képeken már korábban kiszúrtam, hogy Gyurcsány Ferenc Sony Ericsson P910i-t használ, találtunk is róla fotót. Emellett a német kancellár, Angela Merkel került elő a Google-találatokból, de róla csak annyi derült ki, hogy a CEBiT-et mindig is látogatta, és telefonját is gyakran nyomkodja törvényhozás közben, csak éppen az nem derült ki, hogy pontosan milyen modellt használ.

 

Kérésünk tehát: bárki, aki tud, hallott valamit a témában, vannak szupertitkos fotói, linkjei, osszák meg velünk, szedjük össze, ki, mit használ.

· 1 trackback Címkék: gyurcsány sony ericsson blackberry obama elnök mobilok

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr20908334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Barack 2009.01.29. 14:57:16

Obama megtarthatja BlackberryjétA bevallottan Blackberry-függő Barack Obama elnöksége alatt is használhatja telefonját. Egy ideig kétséges volt, hogy megválasztása esetén elnökként is magánál tarthatja-e majd kedvenc készülékét – természetesen bizto…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scullllly (törölt) 2009.01.28. 23:00:38

Ezek mind Blackberryt használnak...

Sarah Palin is: coolspotters.com/cell-phones/blackberry-8800/and/political-figures/sarah-palin#medium-17804

meg Hillary Clinton is: coolspotters.com/political-figures/hillary-clinton/and/cell-phones/blackberry-bold#medium-26888

és McCain is: coolspotters.com/cell-phones/blackberry-curve/and/political-figures/john-mccain#medium-13476

:)

ez a coolspotters egy igen informatív és hasznos oldal. :) meg tudod nézni, melyik hírességet milyen termékkel fotóztak le. az előbb pl azt sikerült megtudnom, hogy Bushnak van idióta gumipapucs-klumpája és "custom-made presidential biking" zoknija. gyorsan megnéztem a gumipapucsot, és ledöbbentem, hogy pl Steven Tylert is lefotózták egy olyanban...

eviblyy 2009.01.29. 10:23:28

@scullllly: Annyira csodálkoztam volna, ha nem lett volna ilyen oldal, de akkor ezek szerint van. Köszönjük, átnézem, van-e érdekes még ezeken kívül.

Ezek az amcsi politikusok meg úgy tűnik megátalkodott BB-rajongók...

Karma · http://karma.blog.hu 2009.01.30. 13:35:54

Sanszos, hogy ez PR stunt volt, de Tony Blair állítólag Motorolát használ:
eletmod.transindex.ro/?hir=8928

Putyin nyilatkozta még régebben h nincs mobilja.

süti beállítások módosítása