Az (el)viselhető kommunikáció

2009.07.22. 14:38 eviblyy

 

A való, kézzelfogható világunk és az interaktív, hálózati rendszerek (értelmes) összekapcsolása még várat magára. Sőt, jómagam azt mondom, nem is biztos, hogy szükség van még rá, vagy fel vagyunk egyáltalán rá készülve. Ha praktikusság szempontjából nézzük, akkor valóban jó lenne azonnal infóhoz jutni a bolt polcaira kirakott áruval, termékkel kapcsolatban. Vettem én már egyébként úgy valamit, hogy ott, helyben előszedtem a mobilomat és rákerestem az Amazonon a vele kapcsolatos kritikákra, értékelésekre, megkönnyítve ezzel a vásárlást.
 

 
 
Az MIT egyik diákjának Sixth Sense (Hatodik érzék) rendszere nem egy bonyolult valami, persze kérdés, mennyire kényelmes viselet. Egy webkamerából, mini projektorból, tükörből, akkuból és a mobilból áll. A fenti videón Pattie Maes, az MIT professzora mutatja be röviden gyakorlati példákkal a Sixth Sense működési elvét. vannak itt vicces (óra a csuklón), és hasznos dolgok is (megfelel-e az a WC papír a követelményeimnek, amit a kezemben tartok?), illetve olyan (tenyérre vetített billentyűzet), ami sztem sokkal macerásabb, mintha elővenném a telefonom. Mindettől függetlenül nagyon érdekes a videó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr621261079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása