Így múlik el a Meizu dicsősége?

2009.02.11. 12:00 eviblyy

 

Sok-sok nehezen befejezett, vagy talán soha véget nem érő fejlesztés létezik a világon. Ott volt pl. a Guns N’ Roses új nagylemeze, ott van a még mindig készülő Duke Nukem Forever és aztán ott lesz (?) a Meizu M8. Jól emlékszem, már az első iPhone bejelentése környékén megindultak a pletykák az Apple-mobilt apró darabokra cincáló, Távol-Keleti konkurensről, ami az addig csak multimédialejátszókat gyártó Meizutól fog érkezni. A kínaiak azonnal fotókkal kezdték bombázni a netet, és azonnal megszületett _AZ_ iPhone killer, a Meizu M8.
 
 
 
Igen, a tudása akkoriban valóban nem volt rossz, de azóta eltelt két év és ennyi idő ebben az iparágban évtizedeknek számít, már ami a fejlődést illeti. Most a részletek kihagyásával csak annyit, hogy ígérgetések hada indult el, újabb és újabb fotók, mesterségesen keltett szóbeszédek kaptak szárnyra, de bármiféle kézzelfogható eredmény nélkül.
 
Sajnos egy-egy ilyen késlekedést még a nagy gyártók sem engedhetnek meg maguknak. Elég csak a Sony Ericsson P910i-re gondolni, ami bejelentésekor haladó, újító technológiákkal volt tele, s mire egy év múlva megjelent, mindenki csak hümmögött, hogy na, igen, egy a sok közül. Kicsit merész ebből azt a következtetést levonni, hogy a SE P-szériája és a UIQ azóta mivé lett (semmivé, helyette van az X1), de talán mégis van valami összefüggés. 
 
 

 
A napokban jött a hír, hogy végre elkészült, sőt, megkezdték a forgalmazását az M8-nak és őszintén szólva nem különösebben villanyozódtunk fel tőle. A YouTube-ra feltett videó egy gyors, vékony, valószínűleg olcsó és igen sok mindenben az iPhone-ra hasonlító érintő képernyős mobilt mutatott, amiből manapság már 12 egy tucat. Kár érte…
 
Egyébként az egyik hazai forgalmazó erre, vagy a következő hétre ígérte az első M8 szállítmányt és elsők között kapunk is belőle. Amennyiben ez megtörténik, természetesen visszatérünk rá.

 

Címkék: iphone késés csalódás meizu

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr71936678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása