Vodafone mobilnet: működik!

2009.01.30. 18:28 Dodeszh

Amióta elindult a Vodafone 3G/HSDPA szolgáltatása, számos alkalommal próbáltuk a különbőző USB-s modemeket. Valahogy soha nem ment úgy a telepítés és a beüzemelés, ahogy annak kellene. Vagy a számítógép nem ismerte fel az eszközt, vagy a kapcsolat alapértelmezett beállításainál kellett valamit átíni, vagy valami egyéb probléma volt. Hol sikerült megoldani a dolgot rövid idő alatt, hol pedig több napos szívás árán sem volt hajlandó működni az eszköz.

Ez nem is igazán a mi esetünkben problémás, mert mi, tech újságírók jellemzően addig nyomozunk, amíg meg nem találjuk egy ilyen esetben a megoldást. Képzeljük bele azonban magunkat egy kicsit az egyszű felhasználó helyzetébe, aki bemegy egy márkaboltba, megveszi a modemet, aláír hűségnyilatkozatot az előfizetésre, hazaviszi a pakkot, csatlakoztatja a modemet, ahogy kell, és nem tudja telepíteni. Vagy telepíti, de nem tudja használni valamiért. És ez esetben tökmindegy, hogy mi a hiba oka!

Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor megkaptuk a céges mobilnet csomagokat. Mivel a kiadó a Vodafone-nal áll szerződésben, értelemszerű, hogy a net is a piros szolgáltatótól jön. SIM kártyák korlátlan csomaggal, és Huawei E272 modemek. Először egy tesztelésre nálunk lévő Asus 1002 netbookra (XP Home oprendszerrel) próbáltam telepíteni a netet, és már előre számolgattam a kihulló ősz hajszálakat az asztalon. Ezzel szemben azonban, csodák-csodája, négy gombnyomás, és a cucc működik! Tényleg csak a tovább gombokat kellett nyomogatni a telepítővarázslóban, a netbook felismerte a modemet, telepítette a szoftvert, majd klikk a Connect gombon, és megy a net! Azt hittem, álmodok!

Belvárosi irodaházunkban, a Madách téren, ha nem is kimagasló, de mindenképpen elfogadható péntek délben a Vodafone HSDPA hálózatának sebessége, a mérést a fent említett konfigurációval végeztem. Érdekes, hogy a speedtest.net flash-oldala megizzasztotta a netbook Atom processzorát, de erről majd később, a gép tesztjében, a nonstopmobil.hu oldalon.

Címkék: vodafone hsdpa mobil internet netbook

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr40912890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása