Sony Ericsson G705 előzetes

2009.01.27. 17:29 eviblyy

Jó ideje nem volt már nálam az SE-től semmi, de amikor az asztalomon landolt ez a darab, lenyúltam. Pedig csúszkás, ami szintén egy fekete pont nálam, bár, nem tudom megmagyarázni, miért. Mindig plusz egy mozdulat, csúszka ide, csúszka oda, meg aztán mi van, ha tönkremegy egyszer. Bár, nem is régen volt szerencsém egy igen jó csúszkához, de az ugye egy más kategória.

 

 

A G705 ránézésre nem mutat sokat, pedig ha megnézzük a fícsörlistát, kerekedhet a szánk. Tulajdonképpen mindent belepakoltak, ami az úgynevezett „mobil életmódhoz” szükséges. HSDPA (méghozzá 7.2-es), Wi-Fi (DLNA-támogatással), Bluetooth, YouTube kompatibilitás, GPS. Mindehhez jár még egy 3,2 megás kamera, de ennél a modellnél nem ez a lényeg, hanem az adatkapcsolati funkcióhalmozás. Nekem pedig ez bejön.

 

Ami viszont nem: a kezelőszervek úgy összességében. A telefon egyébként sem nagy (és ez alapból előny is lehet), de a billentyűzet annyira kis felületű lett, hogy az már zavaró. Emellett a gombok elrendezése, illesztése már-már tragikus. A gombsor egybefüggő felületet alkot, a gombok összefolynak, igaz, itt-ott rovátkák, kis csíkok próbálják őket elválasztani egymástól – nem sok sikerrel. Ezért – vagy valami másért – a nyomáspontjuk is igen bizonytalan.

 

 

A másik probléma, hogy a D-pad körüli kezelőszervek kicsit zsúfoltak, de a legnagyobb gond a fényes, majdnem kört formázó, ötirányú navigációs felülettel van. Mondhatni egyáltalán nincs nyomáspontja, csúszik, bizonytalan, a közepét pedig csak hosszas tapogatózás után találom el.

 

Pont egy olyan (kb. 65 ezres) telefonnál kellett volna ezekre figyelni, ahol a mobilnet, SMS/e-mail írás, chat fontos. Egyelőre tehát felemás a vélemény. Hamarosan teljes teszt nálunk

 

 

Címkék: wifi gps hsdpa sony ericsson g705

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr48906523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása