MSI Wind: a következő generáció?

2009.02.10. 18:55 Dodeszh

Amikor 2007 nyarán megjelentek a boltokban is a netbookok, az MSI volt az első, amely szállítani is tudott. Az olyan apróságok mellett most hunyjunk szemet, hogy az U100 jelű Wind gépből kis hazánkba szinte csak rózsaszín gép jutott, a fekete, de még inkább a fehér példányokat már előbb levették a raklapokról a nálunk nagyobb piacok kereskedői. Elsősége mellett az első generációs gépek mezőnyében az egyik legjobb gép az MSI netbookja, hiszen jó minőségű anyagokból rakták össze, és az árazása sem elszállt.


MSI Wind U100: hozzánk leginkább csak rózsaszín jutott

Egyet előre, kettőt vissza
Nemrég a boltokba került a második generáció, legalábbis ezt hihette a gyanútlan vásárló, amikor meglátta a webáruházakban és a nagy elektronikai boltokban az MSI Wind U120-at, mely megjelenésében markánsan különbözött az elődjétől. Belül már nem volt ennyire nagy az eltérés, sőt: a Wind U100 és az U120 az utolsó csavarig megegyezik a hardveres felépítést tekintve. Ugyan az az egymagos Intel Atom processzor hajtja, mely alatt ugyan az a lapkakészlet dolgozik. Különbség a merevlemez és a rendszermemória méretében lehet csak. Míg azonban a HDD egyes konfigurációkban akár 160 gigabájtosra is növekedhetett, addig a memória az U100 egyes kiadásainak 2 gigabájtjával szemben a Wind U120 esetében már szigorúan csak maximum 1 gigabájt.


MSI Wind U120 (vagy U100x, vagy U120H)

Nevezéktan
Hogy a képzeletbeli vásárlónk dolga még bonyolultabb legyen, egyes esetekben az U120-nak hirdetett termék alján U100x olvasható, míg az üzletben U120-ként kínálják. Létezik belőle HSDPA modemmel is felszerelt verzió, elvileg U120H néven, de lehet, hogy csak az lesz majd kapható idővel, és akkor eltűnik majd a H betű a névből.


Nekem az előző dizájn jobban bejött

Kipróbáltuk
Kibontottuk, megnéztük. Az MSI Wind U120 továbbra is korrekt gép, bár nekem a korábbi dizájn jobban bejött, nem különösebben értem, miért kellett váltani, amikor valódi generáció-váltásról nem beszélhetünk. Majd, ha megjelenik a gép az új, kétmagos Atom processzorral, és új lapkakészlettel, akkor érdemes lesz újra foglalkozni vele. A Windows XP Home ezen a vason is korrekt sebességgel használható, és a beépített Ericsson mobilnet-modem is működik, a gyári szoftveréhez sem kell diploma. A HSDPA modemes verzió nagyjából március elejétől lesz elérhető, 140 ezer forint körüli áron.

Címkék: hsdpa msi wind netbook

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr98935254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása