Mobildömping

2009.08.05. 11:22 eviblyy

Megint úgy alakult, hogy egyszerre több, nagyon érdekes mobilt gyűlt össze a kezeim alatt, amit próbálok szétosztani, meg magamnak is kiutalni egyet, hogy bírjunk vele.
 
Elsőként itt a Nokia E52, ami valami egészen érdekes/furcsa/meglepő. Már tapintáskor, kézbevételkor hátrahőköl az ember, hiszen annyira könnyű és vékony, amire nem igazán számítottunk. Magasságra kb. ugyanaz, mint az előd E51, de annál szélesebb és laposabb. A nagyobb képernyő nagyon jót tett neki, hiszen az E51-el szemben a kis megjelenítő hangzott el legtöbbször kritikaként. A hátlap most is fém, ami egy különös, recés borítást kapott. Matteo nyerte meg a tesztelést, mert ő most is E51-et használ, úgyhogy van összehasonlítási alapja.
 
Megkaptuk a Nokia 5800 utódját, jobban mondva kisöccsét, az 5530 XpressMusic-ot is. Ahogy annak idején az E71 is megkapta „light” verzióját az E63 személyében, úgy itt is erről van szó. Egyrészt méreteiben és tömegében kisebb az 5800-hoz képest, ennek megfelelően a kijelző is kisebb néhány collal. Tudásban annyit vettek vissza, hogy az 5530 csak az EDGE hálózatokat támogatja, illetve kimaradt a GPS is. Ettől még van Wi-Fi, és a kamera is 3 megapixeles, LED-es, autofókuszos, de az objektív körül nincs Carl Zeiss felirat, vagyis ezzel is spóroltak. Nyilván így olcsóbb is lesz – most 75 ezer körül van az ára. Mivel olyan kis aranyos a cucc, ezt Évi kapta meg.:-)
 
Kaptunk a T-Mobile-tól iPhone 3GS-t is, ami tegnap érkezett, viszont pénteken vissza is kell adni. Ez a pár nap nem sokra elég, de arra igen, hogy videót készítsünk róla. Ezt úgy tervezzük, hogy mellé tesszük az első és második generációs Szifont is és megnézzük, mennyivel gyorsabb a 3GS.
 
És hogy kerek legyen a történet, jön a HTC Hero is, amit majd én vállalok be, hiszen mégis én voltam a bemutatóján.:-) Nagyon kíváncsi vagyok, mit teljesít az hardver, illetve mennyire lesz használható a Sense kezelőfelület. Gyakran hangoztatom, hogy nem vagyok egy érintőképernyő rajongó, ennek ellenére nagyon tetszett, amit Londonban láttam anno. Ha összejön, akkor készítünk egy videót a Hero és az iPhone 3GS szereplésével, hiszen egy kategória és riválisai egymásnak.
 
Ezek lesznek, csak győzzük erővel.:-)

Címkék: nokia htc iphone3gs

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr591290064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása