Mobilparkolás – bug report 01.

2009.05.11. 11:26 eviblyy

Ok, akkor innen kezdve folyamatosan megírom, ha valamilyen furcsa dolog történik a mobilparkolással kapcsolatban. Pannonos vagyok, ezt tartsa mindenki észben, azaz ezek nem jelentik azt, hogy máshol is előfordulhatnak problémák, noha a legutóbbi fennakadás éppen mindhárom szolgáltatónál megvolt.
 
A mai érdekességek pontokba, timeline-ba szedve:
 
08:25: SMS megy a parkolás elindítására, amire (mint később kiderült) nem jön visszaigazolás.
08:52: a parkolás leállítása a STOP szó elküldésével a biztonság kedvéért, amire az a válasz jön, hogy „jelenleg nincs folyamatban lévő parkolása”.De most jön a csavar a sztoriban!
10:14: SMS érkezik, miszerint a parkolásom 10:13-kor elindult!
 
Mivel e legutóbbi SMS-t csak később veszem észre, ezért:
 
11:01: STOP szó elküldése a parkolás (az autó már rég, 9 óta nincs ott, és nem is parkol ott, szal ez így egyfajta fantomparkolás) leállításához.
11:01: SMS érkezik, melyben az áll, hogy a parkolás 11:00-kor leállt, aminek díja 104 Ft+ 75 Ft tranz. díj.
 
Remélem tiszta, de azért összefoglalom: reggel nem vette a rendszer az SMS-t, így cirka fél óráig jegy nélkül parkoltam, csak a szerencse kérdése, hogy nem büntettek meg. Ok, nem jött visszaigazolás. Ez még védhető, hogy valami rendszerhiba van.
 
Elállok a kocsival, régen nem vagyok ott, és negyed 11-kor jön az SMS, hogy a parkolás indul. Gondolom egy rendszer késlekedés áldozata lettem. Az SMS-t csak későn veszem észre, azonnal leállítom, amire persze annak rendje, módja szerint le is áll, és nyilván meg is kapom ért a díjat.
 
Ha azt mondja valaki, hogy: de akkor a reggeli ingyenes parkolást végül kifizettem, csak késve, azt mondom igaza van. De hogy ez így totál megbízhatatlan és zavart keltő, mindemellett igazságtalan, akkor azt hiszem nekem is igazam van. Jó lenne ránézni arra a rendszerre, rendszerüzemeltetőre, mert úgy tűnik, valami nem stimmel.
 
(Az SMS-történet természetesen megvan a telefonban…)

Címkék: sms pannon mobilparkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr721114667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.05.13. 18:24:55

Hat ez egyre jobb :), de hat pont ez varhato az SMS-tol, ami nem egy megbizhato transport (adatatviteli csatorna) szemben a TCP-vel. Raadasul aszinkron. Raadasul elvarjak, hogy erre az aszinkron es megbizhatatlan uzenetre varj, es ha ok nem kapjak meg, akkor segberugnak, pedig te nem is tudhatod, ha nem kaptak meg. Csak azt, ha biztosan igen.

Az SMS logokkal a telodban meg nem sokra mesz, nem tudom milyen keszuleked lehet, de gyanitom valami okosabb telo, amibe nem kihivas ezt utolag belehamisitani. Akkor viszont hinni sem fognak neked. A masik naplo meg a pannonnal, az egyik ellenerdekelt felnel van. Es meg tranzakcios dijat szednek utana, vagyis felarat a sima SMS kuldeshez kepest, holott jol lathatoan megbizhatatlanabb, mint az (a multkor irtad, hogy allt ez az alrendszeruk) viszont meg a buntetest is kockaztatod a hasznalataval. Ez csak szerintem igazan vicces? :)

süti beállítások módosítása