Végre egy értelmes mobilalkalmazás

2009.03.11. 15:41 eviblyy

 

Mert akárki, akármit is mond, tele vagyunk olyasmivel, amit inkább csak a poén, divat kedvéért használunk, valós értéke, értelme nem sok van. Pontosabban fogalmazva nagyon sok olyan lehetőség, szolgáltatás él, ami inkább a cégek, vállalkozások számláját gyarapítja, egy-egy mobiltulaj élete pedig nem lesz feltétlenül több, jobb tőle.
 
A fővárosban való parkolás mindig is egy horror túra volt. Van/lesz elég apróm? Öt perc alatt, míg beugrottam a postára, vajon megbüntettek? Miért csak apróval lehet fizetni az automatáknál? Lejárt, vagy nem járt le a parkolásom, nem emlékszem!
 
A mobillal történő parkolás, vagyis a parkolási díj mobillal való kiegyenlítése annyira magától értetődő lehetőség egy mobillal teli országban, hogy elsőre hihetetlen, miért nem indult meg ez korábban. Volt már rá mód, de szerződni kellett, csak úgy, ad hoc módon az ember nem parkolhatott ezzel a módszerrel.
 
Most végre lehet, és szerintem hatalmas eredmény, hogy mindhárom szolgáltató benne van. Ok, a Vodafone némi korlátozással (csak számlás ügyfelek és csak SMS-ssel parkolhatnak), de még így is tömegek előtt nyílt meg a lehetőség.
 
Miről is van szó: megállás után küldök egy, a rendszámomat tartalmazó SMS-t egy számra. Ennyi, slussz, passz. Új, szárazabb, biztonságosabb érzés. Nincs görcs, hogy bedobom, mennyit dobok be, visszaérek-e. Ha elég volt, akkor mehet egy „Stop” ugyanarra a számra és leáll a parkolás. És ez talán a legnagyobb nyeremény: pont annyit parkolok, amennyit tényleg kell, nem többet, nem kevesebbet. (Lehet hívással is indítani, megállítani, sőt, szabott időszakra is indíthatunk parkolást, de ezeket a lehetőségeket még nem használtam.)
 
Mielőtt vád érne, hogy reklámozom a dolgot (mert nem, egyszerűen bejön, ha valamivel megkönnyebbítik az életem), rögtön hozzáteszem, hogy a 75 forintos kényelmi díj nekem is csípi a szemem, de pont az ilyen szolgáltatásért nem sajnálom. Mert ahelyett, hogy reggel 8 előtt lerohanok a kocsim mellé (vagy akár előző este, hazaérkezés után dobáljam be a pénzt másnapra), inkább reggel küldök egy SMS-t, befordulok a fal felé és alszom tovább…

 

Címkék: mobilparkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopmobil.blog.hu/api/trackback/id/tr80996067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dszalay · http://www.vipcast.hu 2009.03.12. 14:16:02

Szerintem is jó dolog, bár a kényelmi díj tényleg nem túl elegáns, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a hagyományos parkolás esetén a befizetett pénzeket üríteni, szállítani kell, ami jelentős költség, emellett nyugtát kell nyomtatni, ez pedig mind megspórolható, ha sokan fognak mobillal parkolni. Ráadásul a 75 forintos kényelmi díjon túl még az elküldendő SMS árát is fizetni kell, ha jól tudom. Ugyanakkor a korábbi időszakhoz képest mindenképp előrelépés, hoy legalább már nem kell havidíjat (300 forint) fizetni, illetve előre feltölteni az egyenleget.

CséZsu 2009.03.12. 19:05:57

tényleg nagyon jól hangzik. Nekem a korábbi rendszer is nagyon tetszett. Még céges autóval kezdtem, kényelmes volt, annyit fizettünk, amennyit kellett, nem kellett fizetőpontot keresni, aztán visszarohanni az autóhoz ... stb. Egészen addig "rajongó" voltam, amíg nem próbáltam ki magánautóval is a bulit. Szentendrén ugyanis január hónapban csak a gyerkőcért való lerohangálással sikerült egy 6000-es számlát csinálnom, ami enyhén szólva is dúúúrvának tűnik. Le is állítottuk amilyen gyorsan csak tudtuk, és azóta csak végszügség esetén aprózok, ha nem kell annyira rohannom, inkább sétálgatok olyan helyről, ahol nem kell fizetni a parkolásért. Itt még ez megoldható, tudom Pesten már kevésbé.

süti beállítások módosítása