Samsung Omnia II: nem szeretni, majd nem engedni

2010.04.23. 08:54 eviblyy

Kicsit rendhagyó írás következik, már amennyiben nem én vagyok szerző, hanem rendszergazda kollégánk. Az ő ismertetőjegyei: kütyümániás, mindent megszerelő, megjavító, gondelhárító technikai szakértő, aki szívesen nyúzta hosszabb ideig az Omnia II-őt. Jöjjenek tehát az ő tapasztalatai…

 

 
„Ha valaki azt mondja, akár egy éve, hogy belátható időn belül egy Samsung, ráadásul windowsos mobiltelefont fogok használni, akkor jól kinevetem, és ott hagyom. Amikor az ismerőseim meglátták nálam a készüléket (Samsung Onmina II, i8000), nem hittek a szemüknek és elkönyveltek hangembernek. De hát, mit van mit tenni, ezt a készüléket kaptam meg huzamosabb időre, és amennyi ellenszenvvel álltam hozzá, olyan nagy szívfájdalom volt visszaadni.
tovább » Címkék: teszt bemutató érintőképernyő okostelefon samung omnia ii touchwiz 2.0

Okos, buta...

2010.03.03. 11:56 eviblyy

T-Mobile: fizesd be, mert azt mondtam!

2010.02.04. 15:39 eviblyy

Nem szoktam nagyon panaszlevelekkel jönni (a mobilparkolást kivéve:-)), meg ilyesmi, de azért csak idevésem, tudjatok róla, és tanulság: mindig alaposan olvasd át a számlád.

 
Mindhárom szolgáltatótól van SIM-kártyám, bár ezekből csak az egyiket használom telefonálásra, a többit mobilnetezés miatt tartom. Ezek közül a T-s kártyám sajnos eltűnt, amit telefonos ügyfélszolgálaton letiltattam, mert azért mégse adatroamingoljon senki vele mondjuk Kubában. Kaptam is az infót: ez a tiltás 2500 Ft-ba kerül, amit abban az esetben engednek el, ha még aznap bemegyek bármely T-Pontba és bejelentem a dolgot. (Ezt önmagában nem értem, de mindegy.)
 
Be is mentem, kb. 5 perc alatt kaptam új SIM-kártyát (ez az aktus 4000 Ft-ba fáj), elköszöntünk, viszlát. Pár héttel később megjött a számla, amely egy 8 ezer forint feletti összegről szólt. Ennyi nem lehet, hiszen 2000 Ft az előfizetési díjam, és ha ahhoz hozzávesszük a 4000 Ft-os SIM-cserét, akkor sem jön ki. Nézegetem a számlát, szerepel rajta az a bizonyos 2500 Ft, bár más tételként tüntették fel; nem a SIM-kártyával összefüggésben.
 
 
 
Hívom az ügyfélszolgálatot, ahol az alapprobléma vázolása után minimum 10 perces várakozásra voltam kárhoztatva, de nagy nehezen jön vissza az operátor: sajnáljuk, mulasztás történt (sic!), nem vontuk le a 2500 Ft-os díjat. Hm, oké, volt már ilyen, akkor most mi a teendő? És ekkor már jött az elnézések kérése, hogy sajnáljuk, nem tudjuk, hogy fordulhatott elő, stb. Szót, szót követett és csak rákérdeztem: most akkor mi van? Fizessem be? A válasz: igen, be kéne fizetni, mert számlazárás (vagy valami hasonló) van, és nem tudják megoldani. Több egyéb is elhangzott, nem emlékszem pontosan, de a lényeg, hogy nagyon az sugározta az operátor felém, hogy jaj, csak ne akarjam, mert az most nem megy, nagyon macerás.
 
Felvetettem, hogy mi lenne, ha a sok egyéb szolgáltatónál tapasztaltaknak megfelelően sztornózná a számát, kiküldené újra, majd én befizetném? Nem, arra sajnos nincs lehetőség… Este volt, fáradt voltam, nem volt kedvem nagyon erőlködni, így belementem, de másnap reggel rájöttem, hogy ez egy nonszensz, és persze nem az összegről van szó. (Bár még akár az is lehetne.) Főleg annak tudatában fogtam a fejem, hogy az összeg még csak nem is a következő, hanem az azt követő számlámon lesz jóváírva. Biztos van valami klassz kis apró betű, vagy ÁSZF rendelkezés, ami ezt szabályozza és ez az eljárás szabályos volt, de ha így van, akkor az nagyon nem jó.

 

Címkék: ügyfélszolgálat számla t mobile panasz

Tipp: így másoljon névjegyzéket Outlookból Gmailbe

2010.01.18. 16:11 eviblyy

 

Egyre több Android rendszerű készülék kerül a kezeim közé és ezért egyre többször szembesültem a címben foglalt problémával. Sajnos nálam ez alapban probléma, mert a dokumentációk, YouTube-videók és a Microsoft Help oldala szerint is ez egy rém egyszerű feladat, nekem mégsem akart összejönni.
 
 
Androidos kontaktlista a telefonon
 
Az alapfelállás: a Google és persze ezzel együtt az Android teljesen elszakad az offline élettől és mindent a neten, azon belül is a Gmail felületein szeret(ne) intézni. Ennek következménye, hogy a felhasználó is kénytelen új megoldások után nézni, ha egy androidos készüléket szerez be magának. Hogy ez az irány jó-e, az nem e bejegyzés tárgya, de ha valakinek van véleményem, ossza meg nyugodtan.
tovább » Címkék: gmail címtár outlook exportálás

Blama a kamera előtt

2010.01.13. 16:09 eviblyy

Olyat láttunk már, hogy prezentáció közben törik szét egy strapabírónak mondott notebook kijelzője, de ez a videó még azon is túltesz. A BBC riportere az egyik Sonim-ot tartja  a kezében, amit jelen pillanatban a világ legellenálóbb mobiljának tartanak. A cég képviselője persze a hozzáteszi a "gyakorlatilag" szócskát, biztonság kedvéért. A vizes tesztet még bírja a teló, de az akvárium sarkához való többszöri, kemény odacsapást már nem. A harmadiknál a kiejlző megdja magát.

 

Talán érdemes lett volna egyeztetni előtte, hogyan perezentálják a dolgot, mert egy ilyen ütést egyetlen kijelző sem bír ki. Vagy a kollégának sikerült olyan pontot eltalálnia, amitől azonnal megroppant a panel. Mindenesetre vicces...:-)

Címkék: bbc sonim ces2010